Appelflap bladerdeeg recept Tante Fanny

Recept: Appelflappen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.3 / 5
21 Bewertungen
vegetarisch recept

Appelflappen zijn een ware klassieker en met dit recept maak je ze eenvoudig zelf. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een heerlijke traktatie, deze appelflappen met bladerdeeg zijn perfect. Zelf appelflappen maken is verrassend eenvoudig en met dit stap-voor-stap recept wordt het nog makkelijker. Ontdek hoe je de lekkerste appelflapjes zelf kunt maken.

Eenvoudige en lekkere bladerdeeg appelflappen

Veel mensen vinden het een uitdaging om zelf appelflappen te maken, vooral als het bladerdeeg aan elkaar blijft kleven of scheurt. Geen zorgen, met het verse bladerdeeg van Tante Fanny wordt appelflappen maken een fluitje van een cent. Dit verse deeg rolt gemakkelijk uit en scheurt niet, wat ideaal is voor elk appelflappen recept.

Appelflappen voor elke gelegenheid

Appelflappen zijn niet alleen geweldig tijdens oud & nieuw of als traktatie voor gasten. Dit veelzijdige recept past bij vele gelegenheden, zoals sinterklaas, kerst of een kinderfeestje. Kinderen vinden het geweldig om zelf mini appelflapjes te maken en ze daarna op te smullen.

De beste ingrediënten voor jouw appelflappen

Vergeet het standaard bladerdeeg uit de vriezer en kies voor het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Dit maakt het verschil in jouw zelfgemaakte appelflappen.

  • 12 - 15 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 15 - 20 min.

Ingrediënten:

voor 12 appelflapjes:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat. Snijd het deeg in de lengte door en vervolgens in de breedte, elk stuk 12 cm, zo krijg je 6 gelijke vierkanten en houd je een restje deeg over.

  3. Stap 3

    Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.

  4. Stap 4

    Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.

  5. Stap 5

    Schep wat van het appelmengsel in het midden van het deeg.

  6. Stap 6

    Vouw de vierkanten in een driehoek en druk de randen goed aan met een vork.

  7. Stap 7

    Bestrijk de driehoeken nu met ei.

  8. Stap 8

    Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin.

Tip

Tip: de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.