Tante Fanny flammkuchen recept zelf maken

Recept: Flammkuchen met venkel, geitenkaas en tijm

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Op de barbecue kun je oneindig variëren. Maak een heerlijke flammkuchen voor een borrel met vrienden of als lekkere avondsnack. Deze flammkuchen met venkel, geitenkaas en tijm maak je buiten op een Napoleon gasbarbecue terwijl je gezellig een drankje drinkt met je gasten.

  • ca. 15 min.
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen met venkel, geitenkaas en tijm:

  • 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
  • 150 gr crème fraîche
  • 125 gr zachte geitenkaas, in plakjes
  • 1 venkel, in dunne plakjes
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • versgemalen peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bereid de barbecue voor volgens de instructies. Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen tot 200°C.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuurspecificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.

  3. Stap 3

    Meng de crème fraîche met wat peper en bestrijk tot de rand van het deeg.

  4. Stap 4

    Beleg de flammkuchen gelijkmatig met geitenkaas en venkel. Bestrooi met citroenrasp en tijm.

  5. Stap 5

    Leg het deeg met bakpapier op de pizzasteen met behulp van de bakplaat of een pizzaschep en sluit het deksel.

  6. Stap 6

    Bak de flammkuchen in ongeveer 10 à 15 minuten goudbruin. Besprenkel voor serveren met wat olijfolie.

Tip

Is het deeg te groot voor je pizzasteen? Verdeel het deeg in twee stukken en bak de flammkuchen in twee keer.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.