
Recept: aardbeien kruimel plaattaart
1 Bewertung
Op zoek naar een snel recept voor plaattaart? Dan zit je precies goed met de aardbeien plaattaart met crumble. Luchtig gistdeeg met sappige aardbeien en krokante kruimel en de zomerse smaakbeleving is perfect.
- 25-30 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 aardbeien kruimel plaattaart:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 100 gram aardbeienjam
- 400 gram aardbeien in vieren gesneden
Voor de crumble
- 80 gram bloem
- 40 gram koude boter in blokjes gesneden
- 40 gram suiker
- 1 snufje zout
- 1 snufje kaneel
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks vanuit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat. Vouw de rand rondom ongeveer 1cm om.
-
Stap 3
Bestrijk met aardbeienjam en bedek met aardbeien.
-
Stap 4
Kneed snel bloem, boter, suiker, zout en kaneel tot crumble en verkruimel over de plaattaart.
-
Stap 5
Bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin.