
Recept: Chocolade kardemom vlechtbrood
Lekker vlechtbrood voor bij de lunch of brunch maak je het verse, kant en klare gistdeeg.
- 35 - 40 min.
- 180° C
- 160° C
- 30 min.
Ingrediënten voor 1 chocolade kardemom vlechtbrood:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 125 gram boter gesmolten
- 125 gram kookchocolade puur, gesmolten
- 100 gram kokosrasp
- 50 gram poedersuiker
- 30 gram cacaopoeder
- 1 tl kardemom, gemalen
- 1 sinaasappelschil, geraspt
- boter, om in te vetten
- melk om te bestrijken

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Meng boter, gesmolten kookchocolade met geraspte kokos, poedersuiker, cacao, kardemom en sinaasappelrasp tot een gladde massa.
-
Stap 3
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegerold bakpapier. Verdeel de chocolademassa gelijkmatig over het deeg en hou rondom een rand van ongeveer 2 cm.
-
Stap 4
Rol het deeg strak op in de breedte, verdeel in de lengte met een scherp mes en draai de twee strengen in elkaar.
-
Stap 5
Vet een bakblik met een lengte van ongeveer 30 cm in met boter (of bekleed deze met bakpapier) en leg het deeg erin.
-
Stap 6
Bestrijk met melk en bak onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin.
Om te versieren, roer ongeveer 50 g poedersuiker met het sap van een halve sinaasappel tot een gladde massa en bestrijk het afgekoelde chocoladebrood ermee.