Recept-chocolade kardamon vlechtbrood - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Chocolade kardemom vlechtbrood

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Lekker vlechtbrood voor bij de lunch of brunch maak je het verse, kant en klare gistdeeg.

  • 35 - 40 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • 30 min.

Ingrediënten voor 1 chocolade kardemom vlechtbrood:

  • 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
  • 125 gram boter gesmolten
  • 125 gram kookchocolade puur, gesmolten
  • 100 gram kokosrasp
  • 50 gram poedersuiker
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 tl kardemom, gemalen
  • 1 sinaasappelschil, geraspt
  • boter, om in te vetten
  • melk om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.

  2. Stap 2

    Meng boter, gesmolten kookchocolade met geraspte kokos, poedersuiker, cacao, kardemom en sinaasappelrasp tot een gladde massa.

  3. Stap 3

    Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegerold bakpapier. Verdeel de chocolademassa gelijkmatig over het deeg en hou rondom een rand van ongeveer 2 cm.

  4. Stap 4

    Rol het deeg strak op in de breedte, verdeel in de lengte met een scherp mes en draai de twee strengen in elkaar.

  5. Stap 5

    Vet een bakblik met een lengte van ongeveer 30 cm in met boter (of bekleed deze met bakpapier) en leg het deeg erin.

  6. Stap 6

    Bestrijk met melk en bak onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin.

Tip

Om te versieren, roer ongeveer 50 g poedersuiker met het sap van een halve sinaasappel tot een gladde massa en bestrijk het afgekoelde chocoladebrood ermee.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.