
Recepte: Gevulde vruchtenkrans
De zoete koffiebroodjes gevuld met allerlei lekkernijen. Hazelnoot pasta, abrikozenjam en pruimencompote – gewoon heerlijk. Presenteer ze als een krans in ronde presentatieschaal.
- ca. 30 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 1 gevulde vruchtenkrans:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 75 gram hazelnootpasta
- 75 gram abrikozenjam
- 75 gram pruimencompote
- 125 gram gesmolten boter
- hazelnoot krokant, om te bestrooien
- amandelschaafsel, om te bestrooien


Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegerold bakpapier. Snijd met een lang, scherp mes in 24 gelijke vierkantjes (snij horizontaal 3 keer en verticaal 5 keer. Verdeel de 3 vullingen over de vierkanten. Ongeveer 1 theelepel in midden van de vierkant.
-
Stap 3
Sla de 4 hoeken terug over de vulling en zorg dat het deeg goed gesloten is. Dompel de mini koffiebroodjes rondom in de boter en leg ze in de ovenschaal met de naad naar beneden. Druk de broodjes goed tegen elkaar en bestrooi met hazelnoot krokant en amandelschaafsel.
-
Stap 4
Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Meng voor de vanillesaus gewoon 1/2 pakje vanille pudding poeder met 2 el suiker volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng 1/2 l melk aan de kook, haal van het vuur en roer het puddingmengsel erdoor. Zet terug op kookplaat en laat nog 1 minuut koken op laag vuur.