
Recept: hazelnootpasta broodschotel
De geur van versgebakken gistdeeg met de romige smaak van hazelnootpasta. Wie geniet daar niet van. Deze makkelijk te bakken hazelnootpasta broodschotel in de ovenschaal, lekker om uit te delen.
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 broodschotel:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 200 gram hazelnoot pasta
- 50 gram hazelnoten stukjes
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel (room) boter
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 ei, losgeklopt om te bestrijken

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven/onder warmte.
-
Stap 2
Vet de ovenschaal in met boter en bestrooi met kristalsuiker.
-
Stap 3
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegerold bakpapier. Bestrijk deeg met de noten nougatcrème en bestrooi met de hazelnoten.
-
Stap 4
Rol het deeg van onderaan strak op tot een rol en snijd het in plakjes van ongeveer 3 cm dik.
-
Stap 5
Leg de koffiebroodjes in de ovenschaal, bestrijk met ei en bestrooi met poedersuiker.
-
Stap 6
In het midden van de de oven in ca. 30 min. Goudbruin bakken.
Je kunt Nutella gebruiken, maar ook een chocoladecrème of -pasta.