
Recept: kaneelbroodjes met rozijnen
De smaak van het kaneelbroodje met rozijnen kent iedereen. Wil je ze op andere manier presenteren? Dan kan in een handomdraai. In bakkerstaal heeft het dan een FRANZBRÖTCHEN.
- ca. 20 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 8 kaneelbroodjes met rozijnen:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 75 gram rozijnen
- 3 eetlepels Rum
- 40 gram suiker
- 2 eetlepels kaneel gemalen
- 30 gram boter gesmolten
- 1 ei om in te smeren

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Week rozijnen een paar minuten in rum. Meng suiker en kaneel.
-
Stap 3
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegerold bakpapier. Bestrijk het deeg met de vloeibare boter en bestrooi gelijkmatig met het kaneel-suikermengsel, hou hiervan 2 el over
-
Stap 4
Laat de rozijnen goed uitlekken in een zeef en leg de rozijnen in dunne, strook onderaan de lange zijde van het deeg. Rol het deeg van de lange zijde op. Leg de naadzijde naar beneden en snijd de rol in 8 gelijkmatige plakjes. Druk de stukken in het midden aan met een houten pollepelsteel. Het deeg moet zichtbaar aan de zijkanten opbollen. Leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 5
Bestrijk de Franzbrötchen met het ei en bestrooi de rest van het kaneel-suikermengsel.
-
Stap 6
Bak middenin de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Afhankelijk van je smaak kun je ook een kwarkmengsel gebruiken of variëren met verschillende fijngesneden, gedroogde vruchten of appelstukjes.