
Recept: Klassieke kaneelbroodjes
Zweedse kaneelbroodjes met parelsuiker zijn gewoon een klassieker! Of het nu voor bij de koffie is of als tussendoortje – een kaneelbroodje van gistdeeg is altijd mogelijk. Voor ons kaneelbroodje recept heb je maar 5 ingrediënten nodig. Het snelste en gemakkelijkste kaneelbroodje recept ooit.
- ca. 20 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten voor 11 kaneelbroodjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 80 gram bruine suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 50 gram boter gesmolten
- parelsuiker om te bestrooien

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven/onder warmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng bruine suiker met kaneel. Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met boter.
-
Stap 3
Strooi het kaneel-suikermengsel erover en rol van de lange kant op. Snijd in plakjes van ongeveer 3 cm dik en leg op een bakplaat. Druk de broodjes iets plat.
-
Stap 4
Bestrijk opnieuw met boter en bestrooi met parelsuiker.
-
Stap 5
Bak de kaneelbroodjes midden in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Als je geen parelsuiker in huis hebt, kun je de kaneelbroodjes na het bakken ook besprenkelen met een suikerglazuur van 50 g poedersuiker en 1-2 el water.