Recept - klassieke kaneelbroodjes - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Klassieke kaneelbroodjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen

Zweedse kaneelbroodjes met parelsuiker zijn gewoon een klassieker! Of het nu voor bij de koffie is of als tussendoortje – een kaneelbroodje van gistdeeg is altijd mogelijk. Voor ons kaneelbroodje recept heb je maar 5 ingrediënten nodig. Het snelste en gemakkelijkste kaneelbroodje recept ooit.

  • ca. 20 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten voor 11 kaneelbroodjes:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C boven/onder warmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Meng bruine suiker met kaneel. Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met boter.

  3. Stap 3

    Strooi het kaneel-suikermengsel erover en rol van de lange kant op. Snijd in plakjes van ongeveer 3 cm dik en leg op een bakplaat. Druk de broodjes iets plat.

  4. Stap 4

    Bestrijk opnieuw met boter en bestrooi met parelsuiker.

  5. Stap 5

    Bak de kaneelbroodjes midden in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Tip

Als je geen parelsuiker in huis hebt, kun je de kaneelbroodjes na het bakken ook besprenkelen met een suikerglazuur van 50 g poedersuiker en 1-2 el water.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.