
Recept: Koffiebroodje met kaneel of frambozen
Met koffiebroodjes kun je eindeloos variëren. De klassieker met kaneel smaakt natuurlijk altijd, maar gevuld met huisgemaakte frambozenjam is een echte traktatie bij een kopje thee of koffie.
- 20-25 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten voor 12 koffiebroodjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 50 gram bruine suiker
- kaneel
- 2 eetlepels frambozenjam
- boter gesmolten, om in te smeren

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks vanuit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en halveer deze verticaal.
-
Stap 3
Bestrijk de ene helft van het deeg met boter en bestrooi met suiker en kaneel. Bestrijk de andere helft van het deeg met frambozenjam.
-
Stap 4
Rol het deeg in de lengte op en snijd in plakjes van ongeveer 3 cm dik.
-
Stap 5
Bak middenin de oven in 20 - 25 min. goudbruin.
Deze koffiebroodjes worden ook een lust voor het oog, als je er direct na het bakken cakepop sticks in steekt.