
Recept: pudding koffiebroodjes met chocodrops of rozijnen
Deze zoete koffiebroodjes met pudding en chocoladedruppels maak je in een handomdraai zelf. Bestrijk gistdeeg met koude vanillepudding, strooi er chocoladedruppels of rozijnen en bak direct af in de oven.
- ca. 25 - 50 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 - 25 min.
Ingrediënten voor ca. 12 koffiebroodjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 400 ml melk
- 1 pakje vanille pudding poeder
- 2 eetlepels suiker
- 50 gram chocoladedrops of rozijnen

Bereidingswijze
-
Stap 1
Breng voor de vanillepuddingvulling 350 ml melk aan de kook. Roer de resterende melk met suiker en puddingpoeder glad en voeg toe aan de hete melk. Laat 3 minuten zachtjes koken, constant roeren. Laat 30 minuten afkoelen, af en toe roeren.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks vanuit de koelkast.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met de pudding. Bestrooi met chocoladedrops of rozijnen. Hou aan de bovenzijde een rand van 3 cm vrij.
-
Stap 4
Rol het deeg van onder naar boven strak op en snijd de deegrol met een scherp kartelmes in 12 plakken van ongeveer 3 cm dik.
-
Stap 5
Bak de pudding koffiebroodjes in de oven 20 - 25 min. goudbruin.