Recept - rabarber appel plaattaart - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Rabarber appel plaattaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen
  • ca. 25 min.
  • 190° C
  • 170° C
  • ca. 35 min.

Ingrediënten voor 1 plaattaart met rabarber en appel:

  • 1 Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
  • 500 gram rabarber geschild, in stukjes van 7 cm breed gesneden
  • 100 gram suiker
  • 200 gram kwark (20%)
  • 150 gram zure room
  • 1 ei
  • 1 theelepel maizena
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 appel zonder klokhuis, geschild, in blokjes gesneden
  • Verse munt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte.

  2. Stap 2

    Meng rabarberreepjes met 50 g suiker, laat het 30 minuten rusten en giet het resulterende water af.

  3. Stap 3

    Meng de resterende suiker met kwark, zure room, ei, maïzena, vanillesuiker en kaneel tot een gladde massa. Voeg vervolgens de appelblokjes toe aan het mengsel.

  4. Stap 4

    Verwerk het deeg direct uit de koelkast, rol het met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en prik meerdere keren met een vork in de bodem.

  5. Stap 5

    Vouw de rand ongeveer 1 cm om en druk er met je vingers aan. Verdeel de kwarkmengsel over de deegbodem en verdeel de rabarberreepjes er decoratief over.

  6. Stap 6

    Bak de plaattaart midden in oven in ongeveer 25 min. Goudbruin. Laat afkoelen en garneer met verse munt.

Tip

Bestrooi de warme taart met wat poedersuiker!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.