
Recept: Rabarber appel plaattaart
- ca. 25 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 35 min.
Ingrediënten voor 1 plaattaart met rabarber en appel:
- 1 Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 500 gram rabarber geschild, in stukjes van 7 cm breed gesneden
- 100 gram suiker
- 200 gram kwark (20%)
- 150 gram zure room
- 1 ei
- 1 theelepel maizena
- 1 pakje vanillesuiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 appel zonder klokhuis, geschild, in blokjes gesneden
- Verse munt

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Meng rabarberreepjes met 50 g suiker, laat het 30 minuten rusten en giet het resulterende water af.
-
Stap 3
Meng de resterende suiker met kwark, zure room, ei, maïzena, vanillesuiker en kaneel tot een gladde massa. Voeg vervolgens de appelblokjes toe aan het mengsel.
-
Stap 4
Verwerk het deeg direct uit de koelkast, rol het met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en prik meerdere keren met een vork in de bodem.
-
Stap 5
Vouw de rand ongeveer 1 cm om en druk er met je vingers aan. Verdeel de kwarkmengsel over de deegbodem en verdeel de rabarberreepjes er decoratief over.
-
Stap 6
Bak de plaattaart midden in oven in ongeveer 25 min. Goudbruin. Laat afkoelen en garneer met verse munt.
Bestrooi de warme taart met wat poedersuiker!