Recept: Kersenvlaai

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen

Sappige kersen zijn de hoofdrolspelers in dit zomerse dessert of gebak voor bij de koffie. Maak zelf deze heerlijke kersenvlaai met ons verse gistdeeg en geniet van de heerlijke smaak van verse kersen.

Of je nu een stuk kersenvlaai eet als dessert na een feestelijke maaltijd, als traktatie bij de koffie of gewoon als zoete verwennerij op elk moment van de dag, de smaak van de kersenvlaai weet je zeker te waarderen. Het is een ware traktatie voor de smaakpapillen en een perfecte combinatie van zoet en fris van verse kersen.

  • ca. 30 Min.
  • 180°C
  • 160°C
  • ca. 30 Min.

Ingrediënten Voor 1 kersenvlaai met verse kersen:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte.

  2. Stap 2

    Meng het kersensap met suiker, kaneel en zetmeel tot een gladde massa. Kook het resterende sap en voeg al roerend het opgeloste zetmeel en de suiker toe. Even laten koken en van het vuur halen. Roer de kersen erdoor en laat afkoelen tot gebruik.

  3. Stap 3

    Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het bakpapier. Vet een taartvorm (ca. ø 24-26 cm) in of bekleed deze met het bakpapier dat ermee is opgerold. Snijd ongeveer 1/3 van de breedte van het deeg af.

  4. Stap 4

    Plaats het grotere stuk deeg in de taartvorm en verstevig de rand met het overtollige deeg, bewaar nog wel wat voor het rasterpatroon aan de bovenkant. Prik meerdere keren met een vork in het deeg. Giet het kersenmengsel erin. Gebruik het resterende stuk deeg bij voorkeur met een roosterroller of snij eventueel in repen van 1 cm breed. Leg het beslag in een rasterpatroon op de bovenkant. Bestrijk vervolgens dun met opgeklopt eigeel.

  5. Stap 5

    Bak de kersenvlaai onderin de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

  6. Stap 6

    Laat vervolgens volledig afkoelen voordat je de vlaai uit de vorm haalt om er een lekker puntje van te snijden.

Tip

Buiten het seizoen kun je ook ontdooide diepgevroren kersen of uitgelekte kersen uit pot gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.