
Recept: Paaskrans met ei
0 Bewertungen
De eenvoudigste krans van gistdeeg die er is? Dat is zeker onze klassieke Paaskrans met ei. Rol het deeg gewoon uit, vorm het en zet het in de oven. Zo snel ben je niet eens naar je bakker geweest.
- 15 min.
- 180°C
- 180°C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 1 paaskrans met gistdeeg:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 1 losgeklopt ei om te bestrijken
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven/onder warmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het meegerold bakpapieren snijd in de lengte drie gelijke stroken. Rol elke strook in een streng. Vlecht deegstrengen in een vlecht, rek een beetje uit vorm als een krans.
-
Stap 3
Bestrijk de krans met ei.
-
Stap 4
Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Tip
Je kunt ook een broodvlecht of of hart vormen en deze bestrooien met amandelen, parelsuiker of lekkere noten.