Recept - Paaslam - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Paaslammetje

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen

Zo’n zoet Paaslam is het perfecte paasbrunchrecept voor het hele gezin. Gevuld met jam, noten of hazelnoten nougatcrème is het gistdeeg schaap een welkome afwisseling. We laten je zien hoe je deze lekkernij zelf kunt maken.

  • ca. 15 min.
  • 170° C
  • 150° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten voor 1 paaslammetje:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 170° C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en snijd het met een mes in ongeveer 12 - 14 vierkanten van dezelfde grootte, evenals een grotere rechthoek voor de kop en twee kleine rechthoeken voor de oren (de video legt uit hoe je het deeg het makkelijkst snijdt).

  3. Stap 3

    Leg ca. 1 el vulling op elk vierkant en vorm tot bolletjes. Leg een beetje meer vulling op het grotere stuk en vorm er de kop van. Met de twee kleine stukjes deeg maak je de oren.

  4. Stap 4

    Leg de bolletjes dicht naast elkaar in een cirkel op een bakplaat als basis voor het lijf. Voeg twee bollen toe als benen en de grote bol als kop. Bevestig de oren aan de kop.

  5. Stap 5

    Bestrijk de bolletjes met een beetje boter en bestrooi met parelsuiker. Gebruik twee hazelnoten als ogen en druk stevig aan.

  6. Stap 6

    Bak het Paaslammetje midden in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.