
Recept: Roomkaas noten buns
Als het in je keuken gaat ruiken naar roomboter, gistdeeg en noten, dan zijn je buns of koffiebroodjes bijna klaar! Met roomkaasglazuur en gehakte noten als garnering zijn de buns klaar om van te snoepen!
- ca. 20 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 8 roomkaas noten buns:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 250 gram roomkaas
- 40 gram poedersuiker
- 100 gram gemalen noten bijv. hazelnoten, amandelen en walnoten
- 50 gram gehakte noten bijv. hazelnoten, amandelen en walnoten
- kaneel, naar smaak

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Roer roomkaas met poedersuiker tot het glad en romig is. Zet een deel opzij voor glazuur.
-
Stap 3
Meng de resterende roomkaas met gemalen noten en kaneel.
-
Stap 4
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met de notenmassa. Laat aan de boven- en onderkant een rand van ca. 2 cm vrij.
-
Stap 5
Rol in de lengte van onder naar boven en snijd in ongeveer 8 plakjes. Leg ze plat in in een bakblik.
-
Stap 6
Bak in de oven ongeveer 30 minuten goudbruin. Bestrijk met roomkaas glazuur.
Bestrooi met gehakte noten!