Recept - strudel kersen hazelnoten - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Strudel met kersen en hazelnoten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen

De combinatie van krokante hazelnoten, friszoete kersen en romige smaak van het versgebakken gistdeeg is een echte traktatie. Deze strudel is makkelijk te maken en leuk om aan tafel te delen.

  • ca. 20 min.
  • 150° C
  • 140° C
  • ca. 40 min.

Ingrediënten voor 1 Strudel met kersen en hazelnoten:

Vulling:

  • 200 gram hazelnoten, wit
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 tl sinaasappelschil fijn geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 150° C boven/onder warmte.

  2. Stap 2

    Bereid hazelnootvulling. De hazelnoten 5 minuten licht roosteren in de voorverwarmde oven. Met koksmes grof hakken. Boter in pan smelten. Noten, suiker en sinaasappelrasp toevoegen en doorroeren. Laten afkoelen.

  3. Stap 3

    Verwerk deeg direct uit de koelkast.

  4. Stap 4

    Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en leg de hazelnootvulling als een strook in het midden.

  5. Stap 5

    Strooi kersen (goed uitgelekt) over de vulling en en vouw het deeg van beide kanten terug over vulling en druk de randen goed aan.

  6. Stap 6

    Bestrijk strudel met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende in ongeveer 40 minuten goudbruin.

Tip

Bestrooid met parelsuiker ziet de Strudel met kersen en hazelnoten er niet alleen goed uit, maar smaakt ook heerlijk!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.