
Recept: Strudel met kersen en hazelnoten
De combinatie van krokante hazelnoten, friszoete kersen en romige smaak van het versgebakken gistdeeg is een echte traktatie. Deze strudel is makkelijk te maken en leuk om aan tafel te delen.
- ca. 20 min.
- 150° C
- 140° C
- ca. 40 min.
Ingrediënten voor 1 Strudel met kersen en hazelnoten:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 400 gram kersen zonder pit (alternatief: 1 glas kersen op sap)
- 1 losgeklopt ei om te bestrijken
- 1 eetlepel parelsuiker om te bestrooien
Vulling:
- 200 gram hazelnoten, wit
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 tl sinaasappelschil fijn geraspt

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150° C boven/onder warmte.
-
Stap 2
Bereid hazelnootvulling. De hazelnoten 5 minuten licht roosteren in de voorverwarmde oven. Met koksmes grof hakken. Boter in pan smelten. Noten, suiker en sinaasappelrasp toevoegen en doorroeren. Laten afkoelen.
-
Stap 3
Verwerk deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 4
Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en leg de hazelnootvulling als een strook in het midden.
-
Stap 5
Strooi kersen (goed uitgelekt) over de vulling en en vouw het deeg van beide kanten terug over vulling en druk de randen goed aan.
-
Stap 6
Bestrijk strudel met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende in ongeveer 40 minuten goudbruin.
Bestrooid met parelsuiker ziet de Strudel met kersen en hazelnoten er niet alleen goed uit, maar smaakt ook heerlijk!