Vegan quiche

Recept: Vegan quiche

0 / 5
(0 Beoordelingen)
vegan label
  • ca. 45 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Living the green life

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 400 g tofu
  • 8 stronkjes bimi
  • 150 g champignons, in stukjes gesneden
  • 250 g spinazie
  • 6 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g vegan kaas
  • 1 citroen, het sap
  • 4 el edelgistvlokken
  • 2 el mosterd
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen. Vet het bakblik in met kokosolie.

  2. Stap 2

    Knijp de tofu goed uit en mix dit in de keukenmachine met de appelciderazijn, mosterd, kaas, edelgistvlokken, citroensap, peper en zout. Mix tot een glad beslag. Wanneer het korrelig blijft kun je extra citroensap toevoegen.

  3. Stap 3

    Fruit de ui en de knoflook ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de champignons en spinazie toe. Bak samen nog 3 minuten. Giet het vocht van de spinazie en de champignons weg en roer de ingrediënten door de tofu mix.

  4. Stap 4

    Bekleed je bakblik met het vegan bladerdeeg, schep de vulling in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Leg hier de stronkjes bimi op en druk zacht aan.

  5. Stap 5

    Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin. Laat goed afkoelen en snij de quiche in stukken.

Tipp

Tip: gebruik ook eens een andere groente in dit recept.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.