
Recept: Zomerfruit plaattaart
Het luchtige en romige gistdeeg vormt de perfecte combinatie met fris en sappig (zomer) fruit. Gezellig theedrinken met iets lekkers. Op het terras met al je vriendinnen.
- ca. 40 min.
- 150° C
- 140° C
- ca. 35 min.
Ingrediënten voor 1 zomerfruit plaattaart:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 500 gram appels, in blokjes gesneden
- 175 gram kristalsuiker
- 500 ml sinaasappelsap
- 2 pakjes vanillepudding poeder
- 250 gram gemengde bessen (afhankelijk van het seizoen)
- boter om vorm in te smeren

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150° C boven/onder warmte.
-
Stap 2
Verwerk deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 3
Verhit sinaasappelsap met kristalsuiker, roer het puddingpoeder erdoor en kook tot een stroperige massa is gevormd. Roer de appels erdoor en zet in de koelkast.
-
Stap 4
Vet een rechthoekige taartvorm in met boter en leg het deeg in de vorm. Met het overtollige deeg de randen versterken.
-
Stap 5
Verdeel het afgekoelde mengsel over het deeg en bak midden in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin.
-
Stap 6
Bestrooi de afgekoelde taart uit de losse hand met de bessen.
Snijd de plaattaart taart in royale stukken en serveer met een toef slagroom en een bolletje vanille-ijs!