Recept - Zomerfruit plaattaart - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Zomerfruit plaattaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Het luchtige en romige gistdeeg vormt de perfecte combinatie met fris en sappig (zomer) fruit. Gezellig theedrinken met iets lekkers. Op het terras met al je vriendinnen.

  • ca. 40 min.
  • 150° C
  • 140° C
  • ca. 35 min.

Ingrediënten voor 1 zomerfruit plaattaart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
  • 500 gram appels, in blokjes gesneden
  • 175 gram kristalsuiker
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 2 pakjes vanillepudding poeder
  • 250 gram gemengde bessen (afhankelijk van het seizoen)
  • boter om vorm in te smeren

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 150° C boven/onder warmte.

  2. Stap 2

    Verwerk deeg direct uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Verhit sinaasappelsap met kristalsuiker, roer het puddingpoeder erdoor en kook tot een stroperige massa is gevormd. Roer de appels erdoor en zet in de koelkast.

  4. Stap 4

    Vet een rechthoekige taartvorm in met boter en leg het deeg in de vorm. Met het overtollige deeg de randen versterken.

  5. Stap 5

    Verdeel het afgekoelde mengsel over het deeg en bak midden in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin.

  6. Stap 6

    Bestrooi de afgekoelde taart uit de losse hand met de bessen.

Tip

Snijd de plaattaart taart in royale stukken en serveer met een toef slagroom en een bolletje vanille-ijs!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.