FAQ’s – Veel gestelde vragen:

Kun je het bakpapier in de verpakking meebakken?

Onze verse degen worden allemaal gerold in bakpapier dat je kunt meebakken. Alleen de verse gastro flammkuchen bodems hebben tussen de deegplakken dunne papiervellen die niet geschikt zijn om mee te bakken.

Kun je het deeg invriezen?

Niet alle degen zijn geschikt om in te vriezen. Ons bladerdeeg en quiche- & taartdeeg kun je gemakkelijk invriezen.
Alle gistdegen: alle pizzadegen en flammkuchendeeg zijn niet geschikt om in te vriezen.
Het is over het algemeen belangrijk om het deeg VOOR de houdbaarheidsdatum in te vriezen. Het deeg mag niet langer dan 6 maanden worden ingevroren.
De beste manier om het deeg te ontdooien is door het een nacht in de koelkast te laten staan. (ca. 10 uur). Bij kamertemperatuur is het deeg in ongeveer 2-3 uur ontdooid.

Waarom zijn niet alle verse deegsoorten te koop in elke supermarkt?

In principe bepalen de individuele winkelketens zelf welke producten ze in het assortiment willen aanbieden. We doen natuurlijk ons uiterste best om zoveel mogelijk soorten vers deeg in de koeling verkrijgbaar te laten zijn. Bekijk de shopfinder om te zien waar de verse degen van Tante Fanny bij jou in de buurt te koop zijn.

De verse degen van Tante Fanny zijn te koop bij deze supermarkten:

Vers pizzadeeg met potje saus: DIRK – DEKAMARKTPICNICMAKRO – BONI – NETTORAMA

Vers pizzadeeg
: JUMBODIRKDEKAMARKTPICNICCRISPMAKRO – GORILLAS

Vers spelt pizzadeeg: JUMBOPICNICCRISP

Vers flammkuchendeeg
: NETTORAMA – ALBERT HEIJNPICNICMAKROCRISP – BONI – DEKAMARKT – DIRK

Vers bladerdeeg
: JUMBODIRKDEKAMARKTPICNICMAKRO – BONI – NETTORAMA – CRISP  – SLIGRO – GORILLAS

Vers quiche-& taartdeeg
: JUMBOPICNICSLIGROMAKROHOOGVLIETCRISPDEKAMARKT

Filo-& strudeldeeg:
PICNICCRISPMAKROJUMBO

Flammkuchenbodems: SLIGROCRISPMAKRO – GORILLAS

Gistdeeg: JUMBO

Pizzadeeg rond – American styleDIRK

Kun je het product toch niet vinden? Vraag bij de servicebalie of het voor je besteld kan worden.

Wat is de plastic knop in de verpakking van pizzadeeg / Flammkuchendeeg?

Dit is een zogenaamd CO2-ventiel. Het wordt gebruikt bij het verpakken van deeg met gist om de zuurstof- en CO2-uitwisseling te waarborgen, omdat het deeg zelfs na productie “blijft werken”. Als het ventiel ontbreekt, gaat de folie van het pizzadeeg bol staan.

Welk deeg gebruik je om Apfelstrudel te maken?

Apfelstrudel is een echte, veelzijdige klassieker. In de oude Oostenrijks / Hongaarse traditie is het gemaakt met flinterdunne laagjes strudeldeeg. Als je van wat meer bite houdt, gebruik dan knapperig bladerdeeg. In Zuid-Tirol wordt bijvoorbeeld Apfelstrudel gemaakt met zanddeeg. Wat belangrijk is dat het goed smaakt. Je kunt het ook prima maken met vers kant-en-klaar bladerdeeg op rol.

Wat is het verschil tussen filo- of yufkadeeg en strudeldeeg?

Het verschil zit duidelijk in de toepassing, want beide zijn dun, uitgetrokken deeg. In de Oostenrijkse / Hongaarse keuken wordt het deeg bijvoorbeeld gebruikt voor strudel met zoete en hartige vullingen. In de Griekse en Turkse keuken worden de flinterdunne deegvellen gebruikt voor verschillende kleine gebakjes, hapjes of gevulde rolletjes. Omdat er meer laagjes deeg nodig zijn voor deze gerechten, is het filo- of yufkadeeg met zijn 10 deegvellen ideaal.

Wat is het verschil tussen strudeldeeg en bladerdeeg?

Zowel strudeldeeg als bladerdeeg worden vaak gebruikt voor allerlei soorten strudel. Wanneer men spreekt van het klassieke strudeldeeg, bedoelt men meestal het flinterdunne, uitgetrokken strudeldeeg volgens de Oostenrijks / Hongaarse traditie. Bladerdeeg rijst mooi in de oven door de vele lagen deeg en roomboter en heeft daardoor iets meer bite.
Bekijk alle strudels gemaakt met kant-en-klaar bladerdeeg.

Waarom zit er alcohol in het deeg?

We gebruiken alleen alcohol om ons verse deeg iets langer houdbaar te maken. Tijdens het bakproces verdampt dit bijna volledig. Sporen van alcohol in deze omvang worden in veel voedingsmiddelen aangetroffen omdat alcohol een stofwisselingsproduct van vergisting is. (bijv. in brood en gebak)

Waarom zit er palmolie in het deeg?

Bij de productie van ons verse deeg gebruiken we alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit, en indien mogelijk, alternatieven voor palmolie.

De volgende degen zijn 100% vrij van palmolie:

Vers pizzadeeg 400 g
Vers spelt pizzadeeg 400 g
Vers pizzadeeg met potje saus 600 g

Vers flammkuchendeeg deeg 260 g
Verse flammkuchenbodems naar origineel Elzasser recept 520 g

De volgende degen bevatten palmolie:

Vers Bladerdeeg 270 g
Vers Quiche-& taartdeeg 300 g

Hier wordt alleen palmolie gebruikt die is gecertificeerd volgens de criteria van RSPO, op het certificeringsniveau “100% SG (gescheiden)”. “SG” betekent dat er niet wordt gemengd met niet-gecertificeerde palmolie. De RSPO-certificering zorgt ook voor de duurzame teelt van oliepalmen.

Waarom blijft mijn bladerdeeg plakken?

Als je bladerdeeg blijft plakken, kunnen er verschillende redenen zijn. Het komt vaak door een onderbreking in de koelketen tijdens opslag of transport. Bladerdeeg is erg gevoelig voor temperatuurschommelingen.
Zelfs warme vullingen (bijvoorbeeld voor een strudel) kunnen het bladerdeeg plakkerig maken. Het is daarom het beste om vullingen te laten afkoelen voordat ze worden verwerkt.

Je vraag is niet beantwoord?

Stel je vraag aan ons op office@tantefanny.nl