
Vers Flammkuchendeeg
Vers Flammkuchendeeg
- met gist
- geschikt voor vegetariërs
- vrij van geharde vetten

kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen

Knapperig genieten
Voor een heerlijke flammkuchen is niet veel nodig: het Verse Flammkuchendeeg van Tante Fanny en wat verse ingrediënten. Van de bekende Elzasser flammkuchen, varianten met pompoen, mozzarella, ham en rucola tot flammkuchen met peren en cranberries of kersen en marsepein. Met het flammkuchendeeg van Tante Fanny staan al je ideeën snel op tafel.
Dit deeg is geschikt voor zoete- en hartige gerechten.
Naar alle recepten met flammkuchendeeg
Vers brooddeegbasis voor flammkuchendeeg 260 (40 x 24 cm)
Tarwebloem; water; zonnebloemlie; ethylalcohol; zout; tarwegluten; tarwezetmeel; rijsmiddelen:difosfaten, natriumcarbonaten; emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren; gist; antioxidant: ascorbinezuur. Kan sporen van melk bevatten.
- Energie: 1115 kJ / 264 kcal
- Vetten: 3,7 g
- Waarvan verzadigde vetzuren: 0,5 g
- Koolhydraten: 47 g
- Waarvan suikers: 2,7 g
- Vezels: 1,5 g
- Eiwitten: 7,8 g
- Zout: 2,0 g
Toeval is de beste kok voor flammkuchen deeg
Om de temperatuur van de oven te testen, had men vroeger in de Elzas op broodbakdag een stuk deeg dun uitgerold en in de houtoven knapperig afgebakken. Toen dit werd belegd met wat crème fraîche, uien en spek ontstond uit dit ‘toeval’ de bekende Elzasser flammkuchen. Het is dus een authentiek gerecht afkomstig uit Duitsland. Tante Fanny heeft naast deze klassieke variant met spek ook vegetarische varianten gemaakt. Ondanks dat de houtoven werd ingeruild voor de oven, bleef één ding gelukkig hetzelfde: de Tante Fanny Vers flammkuchen deeg smaakt net zoals vroeger.
Waarom je jouw flammkuchen deeg bestelt bij Tante Fanny
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie voor een flammkuchen? Bij Tante Fanny hoef je niet lang te zoeken. Met zoveel verschillende recepten kun je eenvoudig zelf een flammkuchen maken. Laat je inspireren door onze 300 recepten en verras zowel jezelf als iemand anders met een originele flammkuchen. Hierbij komt ons flammkuchen deeg goed van pas. Je koopt de benodigdheden direct bij de supermarkt. Inspiratie opdoen? Vraag een gratis receptenboekje aan via de website. Voor vragen aan Tante Fanny neem je contact op via het contactformulier.
Bakklaar, rechthoekig uitgerold op bakpapier: