maïskolf ingewikkeld met reepjes pizzadeeg

Maïskolf in pizzadeeg

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Ben je op zoek naar een creatief bijgerecht voor bij de barbecue? Dan móet je deze eens proberen. Maïskolven ingewikkeld in pizzadeeg, met spek eromheen voor de liefhebbers, of gewoon vegetarisch. Een ontzettend lekker bijgerecht voor bij je volgende BBQ.

  • ca. 30 min
  • 170°C
  • 20 min

Ingrediënten:

  • 1 rol 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 10 gekookte maïskolven
  • 20 plakjes ontbijtspek (optioneel)
  • ±80  g pittige kaas

Marinade / oliebasis

  • 1 teentje knoflook geperst
  • 5 el Olijfolie
  • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
  • schil en sap van 1/2 onbespoten citroen
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm je oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).

  2. Stap 2

    Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje en proef. Zo’n basis zit altijd goed.

  3. Stap 3

    Rol het deeg uit (rechtstreeks uit de koelkast, met het bakpapier eronder). Snijd het in tien lange stroken.

  4. Stap 4

    Wikkel elke maïskolf in met een spekreepje en vervolgens met een reep pizzadeeg. Leg alles op een bakplaat, besprenkel met kaas en pensel af met de marinade. Vegetarisch? Laat de spek weg!

  5. Stap 5

    30 minuten in het midden bakken in de oven of kort op de barbecue en klaar is jouw originele bijgerecht.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.