
Recept: Pizza Bianca Prosciutto spinazie
Geen zin in tomatensaus? Geen zorgen, want deze Pizza Bianca bewijst dat een witte crèmebasis minstens zo lekker kan zijn. Belegd met mozzarella, verse spinazie, een beetje pit van rode ui en afgerond met prosciutto en geroosterde pijnboompitten. Simpel, smaakvol én feestelijk op tafel.
- ca. 20 min
- 220°C
- 200°C
- ca. 20 min
Ingrediënten Voor 1 Pizza Bianca Prosciutto spinazie:
- 1 rol 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
- 1 el witte balsamicoazijn
- 150 el crème fraîche, op smaak gebracht met zout & peper
- 125 g mozzarella, grof in stukken gescheurd
- 60 g bladspinazie, geblancheerd
- 100 g Prosciutto
- 50 g pijnboompitten, geroosterd

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Marineer de uienringen in de witte balsamicoazijn en laat kort intrekken.
-
Stap 3
Verwerk het pizzadeeg direct uit de koelkast: rol (met het meegeleverde bakpapier) uit op de bakplaat. Laat het deeg niet teveel staan.
-
Stap 4
Bestrijk het deeg met de Flammkuchencreme (of de gekruide crème fraîche), maar laat rondom een rand van ± 1 cm vrij.
-
Stap 5
Verdeel de mozzarella, spinazie en gemarineerde uien over de bodem.
-
Stap 6
Bak de pizza op de onderste richel in ca. 20 minuten goudbruin.
-
Stap 7
Haal de pizza uit de oven en beleg direct met de prosciutto en de geroosterde pijnboompitten. Serveer meteen.
Verfijn je Pizza Bianca door na het bakken een scheutje olijfolie met knoflook of chili erover te druppelen voor net dat beetje extra pit.