Bladerdeegmuffins Tante Fanny

Bladerdeegmuffins

met spinazie en champignons
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 20 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 el bloem
  • 8 el Olijfolie
  • 200 g in kwarten gesneden champignons
  • 2 knoflooktenen geperst
  • 400 g bladspinazie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 g belegen (veganistische) kaas
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 3 el olie voor het insmeren van het bakblik
Bladerdeeg muffins stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking. Smeer de muffinvormpjes in met olie.

  2. Stap 2

    Rol het bladerdeeg uit en rol het zonder het meegerolde bakpapier weer op tot een rol. Leg de rol op een bebloemd werkvlak en snij 12 gelijkmatige plakjes van de rol.

  3. Stap 3

    Rol de plakjes plat en verdeel het deeg in de muffinvorm. Zet de vormpjes in de koelkast, terwijl de vulling voor de muffins gemaakt wordt.(de ronde vormpjes kunnen ook direct uit het deeg gestoken worden).

  4. Stap 4

    Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons en voeg daarna de knoflook en de bladspinazie toe, breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat en blus het mengsel af met 4 el. water. Dek het geheel af met een deksel tot de spinazie bladeren geslonken zijn en roer het door tot 1 geheel. Laat het mengsel goed afkoelen.

  5. Stap 5

    Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, bestrooi ze met kaas en bak ze in ca. 20 min. goudbruin af.Strooi na het bakken de pijnboompitten eroverheen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.