Chocoladehazelnoot Croissants

Recept: Chocolade hazelnoot croissants

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Met een baktijd van slechts 25-30 minuten en een handvol eenvoudige ingrediënten, kun je snel genieten van knapperige croissants gevuld met verwarmde chocoladepasta en gehakte geroosterde hazelnoten. Of je ze nu serveert bij het ontbijt, als snack, of als dessert, deze chocolade croissants zullen zeker in de smaak vallen. Volg onze eenvoudige stappen en ontdek hoe je in een mum van tijd zes van deze verrukkelijke chocolade hazelnoot croissants op tafel zet.

  • ca. 20 min
  • 190°C
  • 170°C
  • ca. 25-30 min.

Ingrediënten voor 6 Chocolade hazelnoot croissants:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier. Verspreid de verwarmde chocoladepasta gelijkmatig over het deeg en strooi de gehakte hazelnoten erover.

  3. Stap 3

    Snijd het deeg in drie gelijke rechthoeken en halveer elk diagonaal, zodat je 6 driehoeken krijgt. Snijd elk driehoek aan het brede uiteinde ongeveer 2 cm diep in en rol ze op tot croissants.

  4. Stap 4

    Leg de croissants op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk ze met het mengsel van eidooier en slagroom.

  5. Stap 5

    Bak de chocolade hazelnoot croissants in een voorverwarmde oven op de tweede verdieping van onderen gedurende 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn. Dek indien nodig de bovenkant halverwege de baktijd af met aluminiumfolie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.