
Rabarbertaart

Rabarbertaart is een heerlijk zomers dessert dat perfect past bij het rabarberseizoen. Met het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny maak je deze taart in een handomdraai. We delen een recept voor rabarbertaart met bladerdeeg van Tante Fanny.
- 200° C, ca. 30 min.
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 750 g rabarber, gewassen, geschild, in blokjes gesneden
- 200 ml slagroom
- 3 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 8 eetlepels fijne kristalsuiker
- Zout

Bereidingswijze
-
Stap 1
Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen. Oven op 200° C voorverwarmen.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakplaat uitrollen. Met een vork gaatjes prikken in de bodem.
-
Stap 3
De blokjes rabarber met 3 eetlepels kristalsuiker mengen en over het bladerdeeg verdelen.
-
Stap 4
Slagroom, eieren, vanillesuiker en de rest van de kristalsuiker met een snufje zout luchtig kloppen en gelijkmatig over het bladerdeeg verdelen.
-
Stap 5
De taart onderin de voorverwarmde oven 200° C ca. minuten bakken, tot de rand goudbruin kleurt.