XL croissant

Hoe maak je een perfecte XL croissant?

Van Tante Fanny

Hoe maak je een perfecte XL croissant?

Mooie laagjes, genoeg luchtigheid en knapperigheid: een goede croissant is niet te versmaden! Niet voor niets zijn croissants een van de meest geliefde Franse lekkernijen ter wereld. Hoe leuk is het om een extra grote croissant op tafel te zetten die je met vrienden en familie kunt delen? Maar hoe maak je een perfecte XL croissant? 

Samen met Tante Fanny bakken en genieten!

Bij Tante Fanny duiken we graag samen de keuken in voor de lekkerste baksels. Met ons nieuwe verse croissantdeeg, maak je zelf in een paar handelingen de perfecte XL croissant. In dit artikel laten we je zien hoe je dit kunt doen en delen we enkele tips om de beste croissant ooit te maken.

Wat heb je nodig voor de perfecte XL croissant?

Je hebt maar 2 ingrediënten nodig voor het maken van je XL croissant.

  • Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g. Dit is de basis. Let op: gebruik het croissantdeeg altijd direct uit de koelkast voor een optimaal resultaat. Het meegerolde bakpapier maakt het gemakkelijker de croissant direct op de bakplaat te maken.
  • Losgeklopt ei. Voor een mooie, goudbruin XL croissant bestrijk je het deeg voor het bakken met losgeklopt ei.

Hoe maak je een perfecte XL croissant?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht of 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Zorg dat je het deeg direct uit de koelkast verwerkt voor het beste resultaat. Het verse croissantdeeg bevat roomboter en dat moet zo koud mogelijk verwerkt worden zodat jij een perfecte XL croissant bakt.
  3. Rol het deeg voorzichtig uit op een bakplaat.
  4. Vouw het deeg zoals te zien is op de foto’s. Vervolgens rol je de croissant vanaf de brede bovenkant op.
  5. Bestrijk zorgvuldig met losgeklopt ei.
  6. Bak de croissant in 25 – 30 minuten goudbruin. Wanneer de bovenkant te bruin wordt, verlaag je de oventemperatuur de laatste 10 minuten naar 175 graden hetelucht.

XL croissant maken met Tante Fanny roomboter croissantdeeg

XL croissant maken met Tante Fanny vers Croissantdeeg

Het maken van een XL croissant met vers deeg op rol is een leuke en smakelijke uitdaging. Met de juiste ingrediënten, technieken en minimale inspanning kun je thuis genieten van een perfecte croissant die verrukkelijk smaakt. Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in en verwen jezelf, vrienden en familie met dé perfecte XL croissant!