Recept: Asperge-pizza muffins
1 Bewertung
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
- 4 eieren
- 180 g zure room
- 1 bosje peterselie, fijn gesneden
- 1 msp nootmuskaat, gemalen
- 200 g witte asperge, klein gesneden
- 200 g groene asperges, klein gesneden
- zout en peper naar smaak
- wat olijfolie om de vorm mee in te vetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de eieren met de zure room. Voeg peterselie, nootmuskaat, zout en peper toe. Voeg de stukken asperge toe.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het bakpapier en snijd twee keer in de lengte en drie keer in de breedte om 12 vierkanten te maken.
-
Stap 4
Plaats de deeghoeken in een ingevette muffinvorm en druk licht aan. Vul elke muffin met 2 el van de vulling.
-
Stap 5
Bak de muffins onderin de oven gedurende ongeveer 20 min. tot ze knapperig zijn.