Aspergetaart Tante Fanny

Aspergetaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 35 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

voor 1 taart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 kg witte asperges, geschild met afgesneden uiteinden
  • Boter om het te bestrijken
  • 250ml slagroom
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 3 Eieren
  • Nootmuskaat
  • Gehakte peterselie en of kervel
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het bladerdeeg 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 210° C.

  3. Stap 3

    Kook de asperges in een laagje water (met een snufje zout en een halve theelepel suiker), zodat ze net onder liggen in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze na het koken goed uitlekken.

  4. Stap 4

    Meng de slagroom, crème fraîche, eieren en de kruiden goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  5. Stap 5

    Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en zorg voor een opstaande rand van 3cm.

  6. Stap 6

    Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en verdeel hierover het mengsel.

  7. Stap 7

    Bak de taart in ca. 35 minuten goudbruin.

Tip

Tip: Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.