
Aspergetaart
0 Bewertungen

- ca. 35 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1 kg witte asperges, geschild met afgesneden uiteinden
- Boter om het te bestrijken
- 250ml slagroom
- 4 eetlepels crème fraiche
- 3 Eieren
- Nootmuskaat
- Gehakte peterselie en of kervel
- Zout en peper
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 210° C.
-
Stap 3
Kook de asperges in een laagje water (met een snufje zout en een halve theelepel suiker), zodat ze net onder liggen in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze na het koken goed uitlekken.
-
Stap 4
Meng de slagroom, crème fraîche, eieren en de kruiden goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Stap 5
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en zorg voor een opstaande rand van 3cm.
-
Stap 6
Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en verdeel hierover het mengsel.
-
Stap 7
Bak de taart in ca. 35 minuten goudbruin.
Tip
Tip: Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham.