 
            
                        Recept: Bladerdeeg-broccolipakketjes
7 Bewertungen
        		
                 
            - 20 - 25 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1 kleine broccoli
- 1 el sesamolie
- 100 g crème fraîche
- 1 el peterselie, gehakt
- 50 g bergkaas, geraspt
- Zout en cayennepeper
- 1 geklutst ei, om te bestrijken
- 2 el zwarte sesamzaadjes om te bestrooien
                                    Gemaakt met                                
                                 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking. 
- 
            Stap 2Snijd de broccoli in lange roosjes van ongeveer 6 cm en marineer met sesamolie en sojasaus. 
- 
            Stap 3Schil en snij de stronk van de broccoli en meng met crème fraîche, peterselie en bergkaas en breng op smaak met zout en cayennepeper. 
- 
            Stap 4Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en snijd in 6 vierkanten. Leg 1-2 eetlepels van het mengsel diagonaal op de deeghoeken en verdeel de broccoli erover. Breng de twee tegenover elkaar liggende hoeken naar elkaar toe en druk stevig. Bestrijk met ei en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. 
- 
            Stap 5Bak onderin de oven 20-25 min. tot de pakketjes goudbruin zijn. 
 
                 
                    		 
                    		 
                    		