 
            
                        Croissant roll met matchavulling
Matcha en croissants, dat klinkt toch al lekker? Matcha komen we steeds vaker tegen: als thee, iced drink, met koffie en nu ook met ons croissantdeeg. Leuke fun fact: Matcha is een groene thee uit Japan, maar de geschiedenis ervan begint in China! Met ons eenvoudige recept voor deze heerlijke croissant roll met matchavulling ontdek je een nieuwe wijze van matcha: namelijk gecombineerd met het klassieke Franse gebakje!
- ca. 30 min. + min. 4 uur koeltijd
- 200 °C
- 180 °C
- ca. 25-30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers croissantdeeg
- 180 g kokosmelk uit blik (min. 60% kokos)
- 200 g fijngehakte witte chocolade
- 1-2 theelepels matcha-theepoeder + iets meer om te bestrooien
- 1 theelepel gehakte pistachenoten om te bestrooien
- Wat olie om de ringen in te vetten
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Breng voor de vulling de kokosmelk aan de kook, haal van het vuur en roer 120 g chocolade en matcha-theepoeder erdoorheen. Giet het mengsel in een platte schaal (bijv. een ovenschaal). Laat de matchacrème minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. 
- 
            Stap 2Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast. 
- 
            Stap 3Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en snijd het in de lengte in 8 stroken van gelijke breedte. Rol telkens twee deegstroken strak op tot een slak, zodat er 4 croissantslakken ontstaan. 
- 
            Stap 4Leg de croissantrollen op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats er elk een ingevette dessertring (ø 8 cm) overheen - er moet rondom ongeveer 0,5 cm ruimte tot de rand blijven. Bedek de ringen met bakpapier en verzwaar ze met een bakplaat. 
- 
            Stap 5Bak de croissantrolletjes in de oven op de middelste richel in 25-30 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen, verwijder dan de ringen en laat ze volledig afkoelen. 
- 
            Stap 6Doe de matchacrème in een spuitzak. Prik met een kooklepel een gaatje in de zijkant van de croissantrolletjes tot aan het midden en vul ze met de matchacrème. 
- 
            Stap 7Smelt 80 g chocolade au bain-marie en verdeel dit decoratief over het oppervlak van de croissantbroodjes. Bestrooi met pistachenoten en versier met wat matcha-theepoeder. 
In plaats van matcha-thee kun je ook bijvoorbeeld 1 eetlepel hazelnootpasta of pistachepasta door de kokosmelk roeren. Als je geen spuitzak bij de hand hebt, kun je de croissantrolletjes ook vullen met behulp van een diepvrieszakje (vul het zakje met het mengsel en knip een hoekje af).
 
                 
                    			     
                    		 
                    		