Hartige banketstaaf vegetarisch

Recept: Hartige banketstaaf vegetarisch

met vega gehakt
5 / 5
(1 Beoordeling)
vega logo
  • ca. 35 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 banketstaaf

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 200 g vegetarisch gehakt (gehackt)
  • 5 takjes oregano, geritst
  • 70 g feta
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 el pikante pepers, fijngehakt
  • 1 rode puntpaprika, fijngesneden
  • 1 ei, heel
  • 1 ei losgeklopt
  • Peper en zout, gemalen
  • 20 g pijnboompitten
  • 3 tl tijm

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Meng het vegetarisch gehakt met ei, paprika, peper, helft van de tijm, oregano, feta en breng op smaak met peper en zout.

  3. Stap 3

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat. Leg over de lengte van het deeg de vulling als een staaf. Rol het deeg eromheen, zodat je een gehaktstaaf krijgt.

  4. Stap 4

    Leg de staaf in de gekozen vorm en bestrijk met het losklopte ei. Bestrooi met pijnboompitten en tijm.

  5. Stap 5

    Bak de banketstaaf in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.

Tipp

Maak een zoete variatie met amandelspijs, lekker rond Sinterklaas. Vorm de staaf dan tot de letter S.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.