Recept: Hartige banketstaaf vegetarisch
met vega gehakt
3 Bewertungen
- ca. 35 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 banketstaaf
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
- 200 g vegetarisch gehakt (gehackt)
- 5 takjes oregano, geritst
- 70 g feta
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 el pikante pepers, fijngehakt
- 1 rode puntpaprika, fijngesneden
- 1 ei, heel
- 1 ei losgeklopt
- Peper en zout, gemalen
- 20 g pijnboompitten
- 3 tl tijm
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Meng het vegetarisch gehakt met ei, paprika, peper, helft van de tijm, oregano, feta en breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 3
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat. Leg over de lengte van het deeg de vulling als een staaf. Rol het deeg eromheen, zodat je een gehaktstaaf krijgt.
-
Stap 4
Leg de staaf in de gekozen vorm en bestrijk met het losklopte ei. Bestrooi met pijnboompitten en tijm.
-
Stap 5
Bak de banketstaaf in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.
Tip
Maak een zoete variatie met amandelspijs, lekker rond Sinterklaas. Vorm de staaf dan tot de letter S.