Koffiebroodjes

met banketbakkersroom en rozijnen
4.5 / 5
(2 Beoordelingen)
vega logo
  • 15 - 20 min.
  • 225° C
  • 205° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor ca. 15 koffiebroodjes:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 80 g rozijnen, 15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken)
  • 75 g banketbakkersroom mix
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 ei om te bestrijken, geklutst
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 225° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant strak op als een rol.

  5. Stap 5

    Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei.

  6. Stap 6

    In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.

  7. Stap 7

    Direct na het bakken insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Tipp

Vervang de banketbakkersroom door advocaat.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.