Pompoen-uitaart
0 Bewertungen
        		
                - 20 - 25 min.
 - 180° C
 - 170° C
 - ca. 20 min.
 
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
 - 200 g Hokkaidopompoen
 - 1 kleine rode appel grof gesneden
 - 125 g crème fraîche
 - 2 uien
 - 2 knoflooktenen
 - 50 g rucola
 - 75 g rauwe ham of spek in blokjes gesneden
 - zout en peper
 - Verse Thijm
 - 2 el boter of olie
 
                                    Gemaakt met                                
                                
                            
                        Bereidingswijze
- 
            Stap 1
Verwarm de oven voor op 170° C. hetelucht
 - 
            Stap 2
Fruit de ui en de knoflook aan in een beetje olie.
 - 
            Stap 3
Doe de pompoen erbij en laat het mee garen.
 - 
            Stap 4
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier direct op de bakplaat. Verdeel de crème fraîche over de bodem van het deeg. Verdeel daarna het pompoen-mengsel over het deeg en breng het smaak met een beetje peper en zout.
 - 
            Stap 5
Verdeel de appel en de spek over de pizza en strooi de verse thijm erover.
 - 
            Stap 6
Laat de pompoen-uitaart op 170° C hetelucht in ca. 20-25 min. goudbruin bakken.
 - 
            Stap 7
Serveer de pizza met een beetje rucola erop.