Recept: Plaataart met pompoen
            - ca. 20 min.
 - 200° C
 - 180° C
 - ca. 20 min.
 
Ingrediënten Voor 1 plaattaart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
 - 1/2 pompoen, in plakken gesneden
 - 2 rode uien, geschild en in ringen gesneden
 - 2 teentjes knoflook geperst
 - 6 el plantaardige room
 - 150 g tofu, in blokjes gesneden
 - 1 tl verse rozemarijn
 - Peper en zout, gemalen
 - 1 mspt cayennepeper
 - Olijfolie
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1
Smeer de plakken pompoen in met olie en knoflook en rooster ze in ca. 10 min.
 - 
            Stap 2
De oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
 - 
            Stap 3
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen, zodat er tijdens het bakken een mooie opstaande rand ontstaat.
 - 
            Stap 4
Bestrijk de binnenkant van het deeg met de room, beleg dit met de ui en leg de pompoen schijven hier dakpansgewijs op.
 - 
            Stap 5
Verdeel de tofu hierover en breng de plaattaart op smaak met rozemarijn, cayennepeper, peper en zout en olijfolie naar smaak
 - 
            Stap 6
Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
 
Snijd de plaattaart in hapjes om ze te serveren op een borrelplank.