Recept: Vegan plaattaart met pompoen en tofu - Met bakvideo - Tante Fanny

Recept: Plaataart met pompoen

en tofu
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegan recept
  • ca. 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 plaattaart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1/2 pompoen, in plakken gesneden
  • 2 rode uien, geschild en in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 6 el plantaardige room
  • 150 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1 tl verse rozemarijn
  • Peper en zout, gemalen
  • 1 mspt cayennepeper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Smeer de plakken pompoen in met olie en knoflook en rooster ze in ca. 10 min.

  2. Stap 2

    De oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  3. Stap 3

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen, zodat er tijdens het bakken een mooie opstaande rand ontstaat.

  4. Stap 4

    Bestrijk de binnenkant van het deeg met de room, beleg dit met de ui en leg de pompoen schijven hier dakpansgewijs op.

  5. Stap 5

    Verdeel de tofu hierover en breng de plaattaart op smaak met rozemarijn, cayennepeper, peper en zout en olijfolie naar smaak

  6. Stap 6

    Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Tip

Snijd de plaattaart in hapjes om ze te serveren op een borrelplank.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.