vegan hartige taart met tofu

Vegan hartige taart met tofu

Vegan Quiche
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Quiche & vegan gaan heel goed samen! Wij hebben voor jou een heerlijk alternatief voor de klassieke Quiche Lorraine samengesteld, ook wel een vegan hartige taart met tofu. Dit eenvoudige recept bak je in een mum van tijd en is ook een succes bij niet veganisten of vegetariërs. 

  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 50 min.

Ingrediënten Voor 1 vegan hartige taart met een diameter van  24cm:

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
  • 2 preien gewassen en fijngehakt
  • 4 el Olijfolie
  • 150 g zijden tofu
  • 150 g sojayoghurt
  • 1,5 el maizena
  • 250 g gerookte tofu, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 bosje bieslook, fijngesneden
  • gemalen zout, peper en nootmuskaat
  • olijfolie voor het invetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking. Vet een quichevorm (ø 24-26 cm) dun in met olijfolie.

  2. Stap 2

    Meng zijden tofu, sojayoghurt en zetmeel en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Stap 3

    Fruit de prei ongeveer 15 in een pan met 2 eetlepels olijfolie op een laag vuur en breng op smaak met peper en zout. Bak de gerookte tofublokjes in de resterende olijfolie tot ze knapperig zijn.

  4. Stap 4

    Rol het deeg uit en leg in de vorm. Verstevig de rand met het overtollige deeg. Prik de bodem meerdere keren in met een vork. Bedek de deegbodem opnieuw met bakpapier en verzwaar deze met een blindbakvulling. Bak de bodem onderin de oven 25 minuten voor.

  5. Stap 5

    Haal de vorm uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Meng de prei, tofublokjes en het sojamengsel en verdeel dit over de deegbodem.

  6. Stap 6

    Bak de vegan hartige taart nog eens 25 minuten. Bestrooi met bieslook en serveer.

Tip

De vegan hartige taart smaakt het lekkerst direct warm uit de oven, lauw of volledig afgekoeld.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.