Runderworst Tante Fanny

Runderworst in bladerdeeg

met andijvie
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 25 min.
  • 220⁰ C
  • 210⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 4 pakketjes

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 runderbraadworsten
  • 400 g andijvie, fijngesneden
  • 4 tomaten, in partjes gesneden
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 1 ei om te bestrijken
Runderworst in bladerdeeg How to

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220⁰ C. boven-/onderwarmte. Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast

  2. Stap 2

    Rol het deeg af op het meegerolde bakpapier en snijdt het deeg in 4 gelijke stroken.

  3. Stap 3

    Halveer de runderworstjes in de lengte.

  4. Stap 4

    Verdeel de andijvie over de 4 stukken deeg en leg hierop een halve runderworst. Vouw het bladerdeeg rond de worstjes omhoog en druk de naden niet te dicht. Bestrijk het deeg met ei.

  5. Stap 5

    Leg de pakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.

  6. Stap 6

    Meng de rest van de andijvie in een slaschaal met de tomaatpartjes. Sprenkel er olijfolie en citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip

Tip: vervang de andijvie eens door zuurkool of geblancheerde boerenkool, dan passen ze goed bij de winter.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.