Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit Tante Fanny

Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • ca. 20 min.
  • 210° C
  • 200
  • ca. 35 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • Ca. 250 g vers fruit van het seizoen
  • 250 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 100 g . slagroom
  • 1 citroen (liefts bio), voor het sap en de geraspte schil
  • 1 ei om te bestrijken
vers bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Oven op 210⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen.

  3. Stap 3

    Mascarpone, poedersuiker en slagroom mengen en in een spuitzak enkele minuten in de koelkast leggen.

  4. Stap 4

    Het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken snijden (omdat er voor elke bladerdeegbodem ook een bladerdeegdeksel gebakken wordt).

  5. Stap 5

    Bladerdeeg met ei bestrijken en in de oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.

  6. Stap 6

    De afgebakken driehoeken af laten koelen. Met de spuitzak de vulling op de bladerdeegbodem spuiten, met fruit decoreren en het bladerdeegdeksel erop leggen.

Tipp

Tip: door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje. Met een chocolade- of suikerglazuur op het bladerdeeg, wordt het gerechtje een echte eyecatcher!

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.