Millefeuille-met-vanilleroom-Tante-Fanny

Recept: millefeuille met vanilleroom

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.7 / 5
3 Bewertungen

Millefeuille met vanilleroom. Duizend lagen plezier! Millefeuille is een Franse dessertklassieker gemaakt van gelaagde deegvellen. We hebben het gerecht opnieuw geïnterpreteerd en een winterse variant voor de kersttafel gecreëerd.

  • ca. 5 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 45 min.

Ingrediënten millefeuille met vanilleroom voor 4 personen

  • 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje, stokje en merg
  • 80 g suiker
  • ca 35 9 vanillepuddingpoeder of custardpoeder
  • 3 eidooiers
  • 250 ml verse slagroom
  • 50 g boter gesmolten
  • 50 g poedersuiker
  • 1 pot geweekte pruimen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Week de gelatine in koud water. Breng 2/3 van de melk, het vanillestokje en het merg aan de kook. Mix de suiker, het custardpoeder en de eidooiers met de rest van de melk tot een glad beslag.

  2. Stap 2

    Giet het custardmengsel bij de hete melk en laat het al roerend ca. 1 minuut doorwarmen. Haal van het vuur, knijp de gelatine goed uit met je handen en voeg dit bij het mengsel. Roer tot alles is opgelost. Laat de room onder af en toe roeren afkoelen.

  3. Stap 3

    Als de room is afgekoeld tot kamertemperatuur, maar nog niet begint te geleren, haal je het vanillestokje uit de vanillecrème. Klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door het mengsel. Bewaar de vanilleroom in de koelkast tot gebruik.

  4. Stap 4

    Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  5. Stap 5

    Bestrijk 1 fildeegblad met de helft van de boter en bestrooi dun met poedersuiker, dek af met een tweede strudelblad. Bestrijk opnieuw met boter en bestrooi met poedersuiker. Steek met een ronde koekjes uitsteker (ø 7-8 cm) 16 smalle cirkels uit.

  6. Stap 6

    Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze onder toezicht ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken afkoelen en bestrooi ze opnieuw met poedersuiker.

  7. Stap 7

    Doe de vanillemousse in een spuitzak met een middelgrote geperforeerde spuitmond. Vul 4 plakjes strudel afwisselend met mousse. Serveer met de pruimen ernaast.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.