Pizza spiesen met roomkaas en kruiden - Tante Fanny

Pizza spiesen met roomkaas en kruiden

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Beoordeling

Met slechts 5 ingrediënten maak je fingerfood voor jou en je gasten. De vulling van roomkaas en verse lentekruiden maken de spiesjes tot een heerlijk tussendoortje.

 

 
  • 15 - 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 8 stuks:

  • 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 100 g verse roomkaas
  • 1 knoflookteentje geperst
  • 1 ei, gesplitst
  • 5 el fijngesneden kruiden (bv: kervel, peterselie, bieslook, basilicum)
  • Zout en peper gemalen
  • 8 houten prikkers
  • Optioneel: paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken. Houten prikkers tot aan gebruik in een glas koud water zetten, zodat ze niet kunnen verbranden in de oven.

  2. Stap 2

    Roomkaas, knoflook, eigeel en kruiden mengen. Met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct uitrollen. Het deeg halveren. Één helft bestrijken met het mengsel en de tweede helft hier overheen slaan. Het deeg in de lengte in 8 gelijke stukken snijden.

  4. Stap 4

    Het deeg slangvormig op de prikker steken. De spiesen op een met bakpapier belegde bakplaat een beetje uit elkaar leggen. Bestrijk de spiesen met eiwit.

  5. Stap 5

    De spiesen in het midden van de oven in 15 - 20 min. goudbruin bakken.

Tipp

De spiesen voor het bakken bestrooien met wat sesam.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.