Strudel met witte kool en kerrie - Tante Fanny

Strudel met witte kool en kerrie

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 20 min
  • 200° C
  • 180° C
  • 25 - 30 min.

Ingrediënten voor 1 strudel:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1/2 krop witte kool, heel fijngesneden
  • 2 el kerrie
  • 2 el zoete chilisaus
  • sap van een halve citroen
  • 1/2 bosje koriander, fijngesneden
  • 100 g ananas in stukjes gesneden.
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje maanzaad om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Witte kool met kerrie, chilisaus en citroensap mengen en goed doorroeren. Koriander en ananas toevoegen en met zout en peper op smaak brengen. Overtollig sap afgieten.

  3. Stap 3

    Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in de lengte een deegstrook van 10 cm. afsnijden. Dit deeg met een rasterroller bewerken of met een scherp mes decoratief insnijden.

  4. Stap 4

    De randen van het bredere stuk deeg met water bestrijken. Hierover de vulling verdelen, hierbij rondom een rand van ca. 1 cm tot de rand vrij laten. Trek het decoratiedeeg uit elkaar en leg dit over de vulling en druk de randen goed aan elkaar vast. Het deeg met water bestrijken en met sesam bestrooien.

  5. Stap 5

    De strudel in het midden van de oven in 25 - 30 min. goudbruin bakken

Tip

Je kunt de kool nog meer op smaak brengen met pindakaas en gehakte, gezouten pinda’s.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.