High wine hapjes

Recept: zoete bladerdeeghartjes met marsepein – kersvulling

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegan recept
  • 15 - 20 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 12 - 13 harten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 210° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Voor de vulling de marsepein met de jam goed gladroeren. Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de vulling bestrijken. Beide lange kanten naar het midden rollen (zie foto). Leg de rol een paar minuten in de koellast, zodat je het deeg beter kunt snijden.

  3. Stap 3

    Haal de deegrol uit de koelkast en snijd de rol in schijven van ca. 2 cm breed. De schijfjes in het midden spits samendrukken en de rondingen en beetje uit elkaar trekken, zodat de schijfjes een hart vormen.

  4. Stap 4

    In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.

  5. Stap 5

    Poedersuiker en kersensap (of water) gladroeren. Dit in streepjes over de afgekoelde harten garneren.

Tip

Strooi nog wat suikergoed over het glazuur voor extra feestelijke decoratie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.