
Recept: zoete bladerdeeghartjes met marsepein – kersvulling

- 15 - 20 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 12 - 13 harten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 150 g marsepein
- 100 g kersenjam
- 50 g poedersuiker
- 1 - 2 el kersensap (alternatief water)

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 210° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Voor de vulling de marsepein met de jam goed gladroeren. Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de vulling bestrijken. Beide lange kanten naar het midden rollen (zie foto). Leg de rol een paar minuten in de koellast, zodat je het deeg beter kunt snijden.
-
Stap 3
Haal de deegrol uit de koelkast en snijd de rol in schijven van ca. 2 cm breed. De schijfjes in het midden spits samendrukken en de rondingen en beetje uit elkaar trekken, zodat de schijfjes een hart vormen.
-
Stap 4
In het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
-
Stap 5
Poedersuiker en kersensap (of water) gladroeren. Dit in streepjes over de afgekoelde harten garneren.
Strooi nog wat suikergoed over het glazuur voor extra feestelijke decoratie.