High wine hapjes

Recept: zoete bladerdeeg hartjes met marsepein – kersvulling

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegan recept

Wil je iets zoets en liefdevols maken voor een speciale gelegenheid of gewoon als traktatie? Deze zelfgemaakte bladerdeeg hartjes met marsepein en kersenvulling zijn de perfecte keuze! Met eenvoudige ingrediënten en een makkelijk te volgen bereidingswijze creëer je binnen no-time deze heerlijke bladerdeeg hartjes. Het zachte en zoete van de marsepein combineert uitstekend met de fruitige kersensmaak, terwijl het knapperige bladerdeeg van Tante Fanny zorgt voor een heerlijke textuur. Deze bladerdeeg hartjes naast leuk om te zien, ook nog eens super lekker!

  • 15 - 20 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 12-13 bladerdeeg hartjes

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 210° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Roer voor de vulling de marsepein met de jam goed glad. Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat en bestrijk deze met de marsepein-jam vulling. Rol beide lange kanten naar het midden en leg de rol een paar minuten in de koelkast zodat je het deeg beter kunt snijden.

  3. Stap 3

    Haal de deegrol uit de koelkast en snijd de rol in schijven van ca. 2 cm breed. Druk de schijfjes in het midden spits samen en trek de rondingen een beetje uit elkaar, zodat de bladerdeeg schijfjes een hart vormen.

  4. Stap 4

    Bak de bladerdeeg hartjes in het midden van de oven in 12 - 15 min. tot ze goudbruin van kleur zijn

  5. Stap 5

    Roer de poedersuiker en het kersensap (of water) tot een glad mengsel en garneer deze in streepjes over de afgekoelde bladerdeeg hartjes.

Tip

Strooi nog wat suikergoed over het glazuur van de bladerdeeg hartjes voor extra feestelijke decoratie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.