 
            
                        Zoete schuimrollen
 
            - 210° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny vers bladerdeeg 300 g
- 200 g fijne kristalsuiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei om te bestrijken
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Bakoven op 210° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. 
- 
            Stap 2Deeg volgens de aanwijzing op de verpakking voorbereiden. Bladerdeeg in de lengte in stroken van 2,5 cm snijden. 
- 
            Stap 3Deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen rollen wikkelen. Leg de deegstroken met de naad onderop op het met bakpapier belegde bakblik en bestrijk ze met ei. 
- 
            Stap 4De schuimrollen in de voorverwarmde oven 210° C ca. 15 min. goudbruin bakken. De schuimrollen laten makkelijker los, wanneer ze na het bakken kort afkoelen. 
- 
            Stap 5Meng het water en de fijne kristalsuiker en kook het ca. 2 - 3 minuten. Klop de eiwitten in een bekken stijf op en voeg voorzichtig beetje voor beetje de poedersuiker toe. 
- 
            Stap 6Voeg het suikermengsel langzaam aan het schuim toe en meng het geheel op middelmatige snelheid, na enkele minuten nog even op de hoogste snelheid mengen tot het schuim een vaste massa is. 
- 
            Stap 7Spuit het schuim als het nog lauwwarm is met een spuitzak in de al afgekoelde bladerdeeg rolletjes. Voor de liefhebbers van echt zoet: de schuimrollen voor het bakken en na het insmeren met ei licht bestrooien met kristalsuiker. 
 
                 
                    		 
                    		 
                    		