Asperge bladerdeegpakketjes Tante Fanny

Asperge bladerdeegpakketjes

0 / 5
(0 Beoordelingen)
  • ca. 25 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

Voor 4 pakketjes

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 8 groene asperges geschild en 1 cm. van de achterkant verwijderen
  • 4 plakjes belegen kaas
  • 4 plakjes Ham
  • Een beetje sesam om te bestrooien
  • Zout en peper gemalen
  • Voor de saus

    • 150 g. crème fraîche
    • 2 el Limoensap
    • 1 knoflookteentje geperst
    • 1 tl Rasp van een (bio) limoenen
    • Een handje basilicum vers gehakt
    • Zout en peper gemalen
vers bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het deeg op het bakpapier uit op de bakplaat. Snijd een strook van het deeg af voor de versiering van het deeg en snijd de rest van het deeg in vierkanten.

  3. Stap 3

    Bestrooi ieder vierkant met een beetje peper en zout, leg daarop een plakje kaas en daarop een plakje ham. Leg daar 2 asperges op en sla het deeg met 2 hoeken naar elkaar toe. Neem nu een stukje van het eerder afgesneden deeg en versier het deeg hiermee naar eigen idee.

  4. Stap 4

    Bestrijk de pakketjes met wat gesmolten boter en bestrooi het met sesam. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin.

  5. Stap 5

    Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.