Kruidig gehaktbroodje

Saucijzenbroodjes zelf maken doe je zo

Tips en trucs voor heerlijke zelfgemaakte saucijzenbroodjes

Van Tante Fanny

Saucijzenbroodjes zijn een populaire snack in Nederland en België. Je vindt ze tegenwoordig bij iedere supermarkt en bakkerij. Maar wist je dat het zelf maken van saucijzenbroodjes nóg lekkerder is? Daarnaast zijn er ontzettend veel gelegenheden waarin jij een saucijzenbroodje kan serveren. Want wil jij graag een lekkere lunch voorbereiden? Of zoek jij naar hapjes die geschikt zijn om te serveren aan gasten tijdens een gezellige borrel? Denk dan eens aan het zelf maken van overheerlijke saucijzenbroodjes.

De basis van het maken van een saucijzenbroodje

Een saucijzenbroodje zelf maken klinkt ingewikkeld, maar dat hoeft het zeker niet te zijn! Zorg dat je de juiste ingrediënten in huis hebt en maak binnen een half uur overheerlijke saucijzenbroodjes. Maak hierbij voor het gemak gebruik van al door Tante Fanny opgestelde saucijzenbroodjes recepten en ons verse bladerdeeg.

Start voor het zelf maken van een saucijzenbroodje met het uitrollen van je verse deeg en meng je gehakt met paprikapoeder, tijm, zout en peper naar smaak. Maak hierna rolletjes van het gehakt die iets korter zijn dan het deeg. Leg vervolgens de rolletjes gehakt, met wat afstand van elkaar, op het deeg en snijd het deeg in rechthoekige stukken. Vouw het gesneden deeg hierna om de rolletjes gehakt. Snijd de saucijzenbroodjes op maat en leg ze op een bakplaat. Bak ze vervolgens op 220 graden Celsius voor 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en dan is het genieten geblazen!

Het gemak van saucijzenbroodjes maken met vers uitroldeeg

Ben jij een echte liefhebber van saucijzenbroodjes en wil je deze graag een keer zelf maken? Voor het maken van saucijzenbroodjes adviseren wij om ons Vers Bladerdeeg te gebruiken. Al onze verse degen zijn vrij van smaakversterkers, conserveringsmiddelen en beschikken over het Europees V-label. Doordat het deeg vers uit te rollen is, kan jij super snel de meest lekkere saucijzenbroodjes zelf maken. Zo laat je iedereen versteld staan van je bakkunsten én geniet je samen met je gezelschap van heerlijk warme huisgemaakte saucijzenbroodjes.

Kruidig gehaktbroodje in stappen

Wees creatief tijdens het maken van saucijzenbroodjes

Het maken van een saucijzenbroodje kan aan de hand van vele verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een mega saucijzenbrood en snij deze in stukjes voor bij de borrel of lunch. Omdat niet iedereen vlees eet, hebben wij ook een recept voor het maken van vegetarische saucijzenbroodjes. Deze worden onder andere gevuld met een mix van havermout, walnoten, ui, zongedroogde tomaten en sambal.

Nu kan je ook echt je creativiteit uiten en tijdens het zelf maken van je saucijzenbroodjes nieuwe en bijzondere kruiden toevoegen voor een extra speciale bakmiddag. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van een Nasi Saucijzenbroodje met nasikruiden. Je kan het zo gek niet verzinnen. Probeer zeker uit welke ongewone combinatie jij wil uittesten. Misschien wordt het wel jouw nieuwe favoriet binnen de saucijzenbroodjes!

Doe nóg meer inspiratie op

Om je van voldoende inspiratie te voorzien voor saucijzenbroodjes en andere heerlijke gerechten, hebben wij een speciaal gratis receptenboekje ontwikkelt. Bestel deze eenvoudig via de website. Met vragen of voor extra informatie over onze verkooppunten en degen, kan je bij ons terecht. Vul het contactformulier in en wij geven je zo snel mogelijk een reactie. Wil je graag op de hoogte blijven van tips, ontwikkelingen en nieuwe recepten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang met regelmaat een update.