Mega saucijzenbrood - Tante Fanny

Recept: Mega saucijzenbrood

5 / 5
(2 Beoordelingen)
  • 35-40 min
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Keukenatelier

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 400 g saucijzenvlees
  • 2 eieren
  • 40 g paneermeel
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el Olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el verse rozemarijn gehakt
  • 150 g cranberry chutney of compote
  • 125 g brie/camembert (wat je lekkerder vindt)

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Fruit de ui in olijfolie met een snufje zout en de rozemarijn. Laat daarna afkoelen.

  2. Stap 2

    Meng het saucijzenvlees met 1 ei, paneermeel, uien en zwarte peper tot een stevig geheel.

  3. Stap 3

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  4. Stap 4

    Verdeel de plak deeg over de lengte in 3 banen (markeer het alleen met een ondiepe groef, maar snijd het niet door!). Snijd nu in de buitenste twee banen repen van 2 cm in een diagonale richting. De vier driehoekjes aan de uiteinden snijd je los en “plak” je per twee aan elkaar zodat het twee rechthoekjes worden. Maak deze vast aan de twee uiteinden van de middelste baan, zodat deze wat langer wordt.

  5. Stap 5

    Verdeel het saucijzenmengsel op de middelste baan en vorm er een mooie egale rechthoek van. Bestrijk deze met de cranberry chutney en verdeel dan de brie in dunne plakje erover.

  6. Stap 6

    Klap nu de beide uiteinden over de vulling en begin met het vlechten van de repen over de vulling, door de linker en rechter repen om de beurt over elkaar te leggen. Als er aan het eind van het vlechtwerk nog iets uitsteekt van de twee repen, verstop deze dan gewoon onder het uiteinde van het brood.

  7. Stap 7

    Bestrijk het geheel nu met het tweede ei (eerst loskloppen met 1 el water) en bak het saucijzenbrood in het midden van de oven gedurende ongeveer 35-40 min. tot hij goudbruin is.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.