Quiche met courgette Tante Fanny

Quiche met courgette

en gedroogde tomaat
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Beoordelingen
  • ca. 45 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten  1 quichevorm Ø ca. 24 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 1 kleine courgette in de lengte in dunnen plakken gesneden
  • 3 gedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui in ringen gesneden
  • 250 g roomkaas
  • 3 eieren
  • Peterselie fijn gehakt
  • zout en peper gemalen
  • boter om de bakvorm in te vetten
vers quiche- en taartdeeg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 190° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Meng de roomkaas, eieren en gehakte peterselie en breng het geheel op smaak met peper en zout.

  3. Stap 3

    Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.

  4. Stap 4

    Leg de ui, de courgette en de gedroogde tomaten op de bodem van de quiche en giet het eimengsel erover.

  5. Stap 5

    Bak de quiche onderin de oven op 190° C in ca. 45 min. goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.