Bospaddenstoelpakketjes Tante Fanny

Recept: Bospaddenstoelpakketjes

met crunchy notenkorst
5 / 5
(1 Beoordeling)
logo vega
  • ca. 25 min.
  • 200⁰ C
  • 180⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • olijfolie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 450 g gemengde paddenstoelen, in kwarten gesneden
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje, verkruimeld
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el cognac
  • 125 ml crème fraîche
  • 2/3 bosjes dragon, blaadjes ervan gehakt
  • Peper en zout, gemalen
  • 50 g kaas, geraspt
  • 50 g gemengde noten, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    De olijfolie in een pan verhitten en de ui en knoflook voor 10 min. hierin bakken.

  3. Stap 3

    De paddenstoelen met een half bouillonblokje bij het uienmengsel voegen. Het vuur hoog zetten en voor 5 min. al roerend bakken. Het vuur hooghouden en de wijn erbij schenken. Ca. 2 min. laten inkoken.

  4. Stap 4

    De cognac erdoor roeren en de crème fraîche en dragon toevoegen.

  5. Stap 5

    Het vuur laag draaien en nog een minuutje zachtjes laten doorkoken.

  6. Stap 6

    De ragout op smaak brengen met zout en peper.

  7. Stap 7

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het bladerdeeg in 6 vierkantjes snijden.

  8. Stap 8

    Op elk vierkant een ruime hoeveelheid ragout leggen. Het vierkant dichtvouwen en de randen met een vork dichtdrukken.


  9. Stap 9

    De pakketjes bestrooien met de kaas en noten.

  10. Stap 10

    In het midden van de oven in ca. 20 min. krokant bakken.

Tipp

Tip: verdeel het bladerdeeg in 8 vierkantjes voor kleine borrelhapjes.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.