Blog-zelf pizza Margherita maken - Tante fanny

Een klassieker uitgelicht:

zelf pizza Margherita maken

Van Tante Fanny

Een klassieker uitgelicht: zelf pizza Margherita maken

De pizza Margherita heeft eigenlijk geen introductie nodig. Deze Napolitaanse klassieker met tomatensaus, mozzarella en basilicum is wereldwijd de meest gegeten pizza en elke zichzelf respecterende pizzeria heeft ‘m op de kaart staan. Wist je dat de pizza Margherita samen met de pizza Marinara in Italië zelfs een beschermde status heeft als traditionele specialiteit? Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder en leer alles over deze pizza der pizza’s.

 

Oorsprong van de pizza Margherita

Oorspronkelijk was de pizza voedsel voor de armen. Daar kwam verandering in toen koning Umberto I met zijn echtgenote Margaretha van Savoye een bezoek bracht aan Napels. Speciaal voor het hoge bezoek maakte een bekende Napolitaanse chef-kok een pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag: groene basilicum, rode tomatensaus en witte mozzarella. De koningin was zo onder de indruk van de pizza dat ze later een bedankbrief schreef. Een kopie van die brief hangt nog steeds in pizzeria Brandi in Napels. Natuurlijk vernoemde de chef-kok de pizza naar haar en zo was de pizza Margherita geboren.

Een goede bodem is de basis

Het maken van een echte Napolitaanse pizzabodem luistert nauw. Het deeg maak je van de beste kwaliteit tarwebloem en rol je met de hand. Het gebruik van een deegroller is volgens de Napolitaanse pizza-vereniging Associazione Verace Pizza Napoletana uit den boze. Officieel wordt er een traditionele houten kneedbak gebruikt waarin de ingrediënten zorgvuldig gemengd en gekneed worden tot een perfecte pizzabodem. Ben je geen professionele pizzabakker, maar wil je wel een pizza Margherita maken die niet zou misstaan in een Napolitaanse pizzeria? Ga dan voor koelvers pizzadeeg  van Tante Fanny. Gemaakt met kwaliteitsingrediënten zoals extra vergine olijfolie en goede bloem zoals je van vers pizzadeeg mag verwachten. Het deeg is bovendien erg makkelijk in gebruik. Het zit opgerold op een vel bakpapier en je rolt het dus zo uit op de bakplaat.

 

Alleen de beste ingrediënten

Niet alleen voor de bodem gelden strikte regels, ook voor de topping mogen alleen de beste ingrediënten gebruikt worden. Pure ingrediënten zonder te veel poespas. Juist die eenvoud siert de pizza Margherita. Voor de tomatensaus gebruik je bij voorkeur de langwerpige San Marzano tomaten. Dat kunnen verse tomaten zijn, maar uit blik mag ook. Verder heb je natuurlijk heerlijk romigemozzarella nodig, die je even laat uitlekken om te voorkomen dat je pizzabodem te vochtig wordt. En om het af te maken natuurlijk knisperend verse basilicumblaadjes.

  Beleg de pizza met smakelijke tomatensaus, goede mozzarella en bak hem af in de oven. Tenslotte beleg je de pizza nog met verse blaadjes basilicum. Zo maak je in een handomdraai zelf zo’n smakelijke Pizza Margherita waar het hele gezin van smult!

Zelf pizza Margherita maken

Wil je zelf een overheerlijke pizza Margherita maken? Om het je gemakkelijk te maken heeft Tante Fanny niet alleen alvast het pizzadeeg voor je gemaakt, ook de tomatensaus krijg je van ons zodat je zelf alleen nog voor de mozzarella en basilicum hoeft te zorgen. En eventueel wat zout en peper naar smaak. Volg onderstaand recept en geniet van je eigen pizza Margherita:

 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en haal het deeg uit de koelkast.
  2. Rol het deeg met bakpapier Verdeel de tomatensaus over de bodem van het deeg.
  3. Beleg met de mozzarella en leg de basilicum met de glimmende kant op de saus.
  4. Bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven.
  5. Bestrooi met wat peper en zout wanneer de pizza uit de oven komt.

 

Buon appetito!

 

Wil je meer informatie over onze pizzadegen of een van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag alles over onze verse degen en de heerlijke recepten die je ermee kunt maken.