Bladerdeeghart - Tante Fanny

5 moederdag ontbijt recepten waarmee je altijd goed zit

Van Tante Fanny

Elke dag verdienen moeders waardering en liefde, maar op Moederdag wordt dit speciale moment extra in het zonnetje gezet. Het is de perfecte tijd om een liefdevol ontbijt voor te bereiden. Of het nu een klassiek gerecht is of een creatieve nieuwe smaakcombinatie, het draait allemaal om het gebaar van waardering. Dus trek je schort aan en laat je inspireren door onze 5 Moederdag ontbijt ideeën. 

Inspiratie voor een verrassend Moederdag ontbijt

Heb je al nagedacht hoe je dit jaar het Moederdag ontbijt gaat aanpakken? Laat Tante Fanny je verrassen met unieke ontbijt ideeën en recepten. Na het lezen van deze blog kunnen alle moeders goed verwend worden met een heerlijk Moederdag ontbijt. We delen graag onze verrukkelijke recepten voor een onvergetelijke Moederdag! Je niet beperken tot alleen een ontbijt? Bekijk al onze Moederdag recepten!

Zoet moederdaghart - recept Tante Fanny

1. Crompouce

Een heerlijk recept voor een Moederdag ontbijt: de crompouce! Geniet van de combinatie van een croissant en tompouce in één! De vers afgebakken croissant met Tante Fanny croissantdeeg is gevuld met verse banketbakkersroom en bedekt met een roze glazuurlaag, net als bij een traditionele tompouce. De bereiding is simpel en je kunt ervoor kiezen om zelf banketbakkersroom te maken of een kant-en-klaar zakje banketbakkersroom mix te gebruiken. Beide opties smaken geweldig lekker!

Crompouce

2. Aardbeienschelp

Verras je moeder op Moederdag met een heerlijke aardbeienschelp. Dit recept combineert de textuur van bladerdeeg met mascarpone en verse aardbeien met een laagje gesmolten chocolade. Bereid deze mooie aardbeienschelp door het bladerdeeg te vormen tot een schelp en te bedekken met gesmolten chocolade. Vervolgens vul je de schelp met een mengsel van slagroom, mascarpone en jam. Tot slot garneer je het geheel met verse aardbeien en vleugje poedersuiker. En voilà, een hemels Moederdag ontbijt!

Moederdagtaart met aardbeien

3. Fruitige bosbessen cheesecake stengels

Nog een ander lekker recept voor een Moederdag ontbijt is deze eenvoudige bosbessen cheesecake stengel. Dit recept is een leuke draai op de klassieke cheesecake. Het is een combinatie van de cheesecake smaak met de bosbessen in een knapperig jasje van filodeeg! Ideaal voor een ontbijt op bed of op een feestelijke Moederdag ontbijttafel. Met een paar simpele ingrediënten zet je snel iets lekkers op tafel.

bosbessen cheesecake stengels

4. Millefeuille met vanilleroom

Het feestje aan lekkernijen houdt niet op, en de Millefeuille met vanilleroom is een perfecte aanvulling. Millefeuille, wat “duizend lagen” betekent in het Frans, is een klassiek dessert dat bestaat uit gelaagde deegvellen. Voor het bereiden van dit recept begin je met het weken van gelatine en het koken van een romig melk mengsel van vanille. Nadat de vanilleroom is afgekoeld, bereid je het filodeeg, door het uit te steken tot cirkels en goudbruin te bakken. Vervolgens spuit je de vanillemouse op de gebakken cirkels en serveer je het op een gezellig bord met verse pruimen. Genieten maar!

Millefeuille-met-vanilleroom-Tante-Fanny

5. Croissant caprese

Deze croissant caprese voegt een lekker contrast toe aan de zoete lekkernijen van het Moederdag ontbijt. De croissant caprese is een bekende klassieker, met een welbekende combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Bak onze verse roomboter croissantdeeg met mozzarella voor extra smeuïgheid en beleg de caprese croissant met een beetje extra pesto. Dat wordt dubbel genieten!

croissant caprese

6. Croissant ovenschotel met bessen

Verwen je moeder dit jaar extra met een unieke ovenschotel als ontbijt. Klinkt gek he, maar deze croissant ovenschotel met bessen wil je geprobeerd hebben. Het bereiden van deze ovenschotel is eenvoudig: leg de croissants in een ovenschaal, strooi er bessen overheen en giet een mengsel van eieren en melk erover. Bak het geheel tot het goudbruin en gaar is. Serveer deze heerlijke schotel warm bezorg jouw moeder een overheerlijk Moederdag ontbijt! Tip van ons: maak voldoende, dan kan je er zelf ook nog van genieten.

Croissant ovenschotel met bessen

Zet een verrukkelijk Moederdag ontbijt op tafel met ons Tante Fanny deeg als basis!

Met onze verse deegsoorten van Tante Fanny kan je een uitgebreid Moederdag ontbijt bereiden. Maak van deze ochtend een speciaal moment en ontdek nog andere recepten voor een overheerlijk Moederdag ontbijt. Met 250 recepten heb je genoeg ideeën voor een geslaagde moederdag. Laat je dus zeker inspireren en kies een recept waarvan je weet dat jouw moeder ervan zal genieten. En het beste van alles, deze gerechten blijven ook na Moederdag net zo lekker!